1 Haziran 2009 Pazartesi

Cevaplarını arayan Sorular..


Nebil yoldaşın katledilmesi öncesi ve sonrasında onlarca karanlık nokta bulunmaktadır. Bu karanlık noktaların açıklığa kavuşturulabilmesi için bazı soruların yanıtlarını bulmak gerekiyor.

Bu nedenle Nebil ile ilişkisi olan herkesle konuşarak son anlarına ilişkin bilgileri almaya, kesişen noktaları derinlemesine tahlil etmeye çalışıyorum.

Nebil olayına ilişkin karanlık noktaların ortadan kaldırılabilmesi için bazı soruların cevaplarını arıyorum. Muhatabı olmayan soruların, muhatabı olanlardan alınacak cevaplarla aydınlanacağına inanıyorum.

İşte bazı sorular:

1* Nebil'in Adana'ya son gidişi ile öldürülmesi arasında çok az bir zaman aralığı var. Nebil, M.... ile birlikte Adana'ya silah almaya gittiğine ve onu sonradan katledenler bunda bir sakınca görmediklerine göre demek oluyor ki o anda Nebil aleyhine bir durum yok. Nebil'in tutuklanması, yargılanması ve öldürülmesi eylemleri; Adana dönüşünden sonraki bir hafta içinde olup bitiyor.. Bu kısa zaman aralığında neler oluyor..?

2* Cezaevine ya da emniyete düşenler birbirlerine ilk önce ''Nasıl Yakalandın'' diye sorarlar.. Merak ediyorum; İbrahim Yalçın böyle bir soruyu Nebil'e sordu mu..? Ya da Nebil, koğuş arkadaşlığı yaptığı İbrahim Yalçın'a nasıl yakalandığını hiç anlatmadı mı ? Anlattıysa neler söyledi..?

3* Nebil'in Filistin'den UÇAK ile ve Yunanistan üzerinden döndüğü doğru mu ? Doğruysa bu olayı İbrahim Yalçın'a Nebil mi anlattı..? Ne zaman..? Nerede..?

4* İbrahim Yalçın, Nebil'den bir kaset aldığını yazmıştı.. Bu kasedi ne zaman ve nerede aldı..? Hiç dinledi mi..?

5* Dinlediyse içinde ne vardı..? Dinlemediyse içeriği hakkında nasıl açıklama yapıyor..?

6* Eğer böyle bir kaset varsa bunu ne zaman muhatabına ulaştırdı..? Yanında kimse var mıydı ?

7* Nebil veya Ziya ile altın konuşması hangi tarihte oldu..? Nerede verildi..? Altınları kim getirdi..?

8* İbrahim Yalçın, Ali Çakmaklı'nın öldürülmesi olayını Nebil'le ne zaman konuşmuştur..? Nerede buluşmuşlardır..? Olay hakkında neler konuşuldu..? Nebil neler söyledi..?

9* Ali Çakmaklı olayının konuşulduğu buluşmada Nebil, kendisi aleyhine bir suçlama olduğundan bahsetti mi..?

10* Filistin'lilerin Sağmalcılar'dan firarından sonra İbrahim Yalçın, bir İsrail'li tarafından sorgulandığını söylemişti. Aynı İsrail'li görevli ya da bir başkası Nebil'i de sorguladı mı..? Bu olayla ilgili olarak Nebil, sorgu için emniyete alındı mı..?

11* Bu firar öncesinde sık sık Nebil'e görüşe gelen Tacettin Sarı ile İbrahim Yalçın da görüştü mü ? Görüştüyse tanık olduğu konuşmalar nelerdi..?

12* Nebil ile buluşmalarınızda üçüncü bir şahıs oluyor muydu..? Oluyorsa o şahısları Nebil de tanıyor muydu..?

Şimdilik bu kadar soruyu yeterli görüyorum. Cevaplar, sonraki çalışmalarıma yön verecektir.

M. Yavuz

Hiç yorum yok: